Japies Hof nieuw festival voor vrienden, familie en liefhebbers van goede live muziek & heel lekker eten

Japies Hof pioniert met festivalfood op sterrenniveau; topchefs als Richard van Oostenbrugge, Pascal Jalhay en Syrco Bakker staan naast mooie artiesten als Nick Mulvey, Vaudou Game en Joost van Bellen.
De eerste editie van dit nieuwe festival vindt zaterdag 2 juli plaats op het terrein van de Jaap Eden Baan in de Amsterdamse Watergraafsmeer

Artiesten die ze al eerder bekend gemaakt hebben zijn: Vaudou Game , Tourist LeMC , Hein Cooper , Tom Misch , Max Meser , en Coely . Vandaag voegen ze daar dus met trots de populaire Britse singer-songwriter Nick Mulvey en de Nederlandse band Indian Askin aan toe. Grote liefde Joost van Bellen zal met een dj-set afsluiten. De presentatie van het hoofdpodium wordt de hele dag verzorgd door de geweldige Eric Corton.

Ambitie van de organisatie is om het festivaleten naar een hoger niveau tillen. Geen reguliere foodtrucks maar een foodprogrammering, die voor een ieder iets bijzonders biedt. Er zijn Chef's Tables waar een gelimiteerd aantal bezoekers sterrendiners geserveerd krijgt inclusief bijpassende wijnen. Persoonlijk bereid door topchefs als Richard van Oostenbrugge (2 ** Bord'eau) en Michael Wolf (Wolf Atelier). Bijzondere verhalen van chefs komen boven tafel en worden ge?llustreerd aan de hand van mooie gerechten. Syrco Bakker (Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman) vertelt bijvoorbeeld over het werk in een sterrenkeuken, Pascal Jalhay (voorheen 2** chef Vermeer) laat bezoekers kennismaken met het moleculair koken zonder chemische toevoegingen en Sicco Gerlsma vertelt en serveert met zijn Javaanse vrouw en chef Esther (Tandjong Priok) de geheimen van de ?chte Indonesische keuken. Meer Chefs maken ze binnenkort bekend. Daarnaast is er ook nog een uitgebreide Food Market geprogrammeerd door Neighbourfood Market met (lokale) koks & cateraars zoals onder andere Enak Sekali, Mondo Mediterraneo, Crave, Empanada bar, en uit de buurt Scharrelslagerij Cees de Bouter en Daan's Deli. Het is een festival voor vrienden en de hele familie, met zowel een breed muzikaal als een breed culinair aanbod, waar een patatje voor een paar euro en een luxe sterrenmaaltijd voor handen zijn.

Voor de jongste bezoekers is er tevens een speciaal programma met onder meer een voorstelling van Micha Wertheim over De Hik, een DJ Bus, Taartrovers, ZaZa Photobooth en nog veel meer.
Share |