Gemeente Amsterdam evalueert ADE15_ 'relatief rustig verlopen'

Amsterdam Dance Event 2015 is 'relatief rustig verlopen'. Dat concludeert de gemeente vandaag in een evaluatie van het festival. Het aantal drugsincidenten was niet groter dan bij andere indoor dance-evenementen, en voor de Ambulance-centrale was het zelfs rustiger dan andere jaren: de gemeente vergelijkt het met een 'zeer druk' uitgaansweekend.

Dat de gemeente concludeert dat het allemaal wel meeviel met ADE vorig jaar is opmerkelijk gezien de paniek na het festival. Politiewoordvoerder Ellie Lust verklaarde toen dat 'sommige mensen zo veel op hadden, dat ze er heilig van overtuigd zijn dat ze werden ontvoerd door ruimtewezens'. Ook zei ze dat de politie te maken had met mensen die 'volledig doorgedraaid waren en uitermate agressief gedrag vertoonden'.

De politie zegt in de evaluatie nu zelf ook dat het wel meeviel: ADE was te vergelijken met een 'zeer druk uitgaansweekend dat eerder begon en langer doorging', waarbij de drukte ten opzichte van een normaal uitgaansweekend bovendien meer verspreid was over de stad. 'De extra drukte heeft niet tot noemenswaardige problemen geleid', aldus de politie.

Lees verder op 3Voor12...
Share |