Melkweg maakt openingsconcert bekend voor ADE 2022

Het Metropole Orkest opent op woensdag 19 oktober zoals vanouds het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Samen met de Amerikaanse elektronische muziekpionier Suzanne Ciani verzorgen ze de officiële opening van de eerste volledige editie van ADE sinds de pandemie. Het orkest laat zich meevoeren in de betoverende quadrophonic wereld van de 'Diva of the Diode'. Bij dit eenmalige optreden zal Ciani een vierdimensionale ruimtelijke beweging van het geluid aansturen. Krachtige luidsprekers in tegenovergestelde hoeken zullen een hypnotiserende surround sound-ervaring creëren waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven zijn.

Over Suzanne Ciani
Opgeleid als klassiek componist, werd Ciani eind jaren zestig pionier op het gebied van elektronische modulaire uitvoeringen door live muziek te maken met de analoge Buchla-synthesizer. Daarnaast verwierf ze een plek als veelgeprezen sound designer voor film, games en commercials. Na meer dan twintig soloplaten te hebben uitgebracht, was het album "LIVE Quadraphonic" uit 2018 voor Suzanne aanleiding om zich weer te storten op live-optredens. Ze geeft wereldwijd concerten met haar Buchla 200e, de moderne versie van de door visionair Don Buchla ontworpen analoge modulaire synthesizer die Suzanne in de jaren 70 al bespeelde.

Over het Metropole Orkest
Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het MO niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Dit is het zesde jaar dat MO het festival aftrapt in de Melkweg. Eerder deden ze al samen met Henrik Schwarz, Jameszoo, Colin Benders, Sohn en Weval.

Meer info over de eerste ADE programma's en tickets is te vinden op de Melkweg website. Onder meer Dave Clarke, Oliver Heldens, Rødhåd en de legendarische electro-artiest DJ Stingray 313 zijn al bevestigd.
Share |