Geld besparen op een festival

Jij gaat graag naar een festival, naast ontzettend leuk kan dat ook best prijzig zijn. Is jouw banksaldo bedroevend laag na een feestje? Deze zomer voorkom je dat, want wij hebben een paar tips om geld te besparen tijdens festivals zonder dat je veel hoeft te laten.

Voor het festival afspreken
Jouw festivaldag begint op een leuke manier als je al voordat je binnen bent met je vrienden afspreekt. Doe alvast een paar drankjes om in de stemming te komen en om wat geld te besparen. Zo kunnen jullie in alle rust alvast bespreken welke artiesten jullie echt niet willen missen. Vervolgens reis je gezellig met elkaar naar het festivalterrein. Is het festival op loop- of fietsafstand? Dan heb je mazzel, dit scheelt je mooi reiskosten. Als dit niet het geval is, kun je samen rijden. Misschien heeft een van je vrienden een auto, heb jij zelf voor auto leasen gekozen en delen jullie de kosten voor benzine en parkeren of pakken jullie samen een Uber. Check vooraf of het terrein goed bereikbaar is met het ov. Vaak heb je geen duur pendelbusticket nodig, want vaak stoppen de pendelbussen bij de normale bushalte die je even snel bereikt met het ov.

Vooraf eten
Als je naar een meerdaags festival gaat of een festival dat de hele dag duurt, is dit geen optie. Maar heb jij een feestje waar je om 16.00 uur wilt zijn? Dan kun je alvast voor je naar binnen gaat een goede bodem leggen. 's Avonds eet je nog een patatje of een kleine snack om het vol te houden zonder dure festivalmaaltijd.

Vooraf kluisje reserveren
Door alvast vooraf een kluisje te reserveren, bespaar je tijd en geld. Vaak krijg je een paar euro korting wanneer je jouw kluisje samen met je kaartje besteld. Alle beetjes helpen, toch? Als je op een festival bent waar je met muntjes kunt afrekenen, laat je jouw pinpas in de kluis liggen. Je koopt minder snel nieuwe muntjes en blijft niet zitten met onuitgegeven muntjes die waardeloos zijn na afloop van het festival.

Word vrijwilliger
Heb jij een zeer klein budget maar wil je toch graag één of meerdere festivals bezoeken deze zomer? Meld je dan aan als vrijwilliger! Veel festivals zijn op zoek naar helpende handjes. Je helpt een paar uur met bijvoorbeeld opbouwen of tickets scannen en ontvangt in ruil voor je diensten een ticket en een paar consumpties. Ook zijn er betaalde krachten nodig op festivals. Je staat dan het hele festival achter de bar of bent aan het werk in de beveiliging. Op deze manier krijg je wel veel mee van de muziek en de sfeer en je houdt er nog een zakcentje aan over.
Share |