Voodoo Village maakt 50 nieuwe namen bekend

De line-up van Voodoo Village 2022 krijgt stilaan vorm. Van de 80 artiesten die op 10 en 11 september aan het s' Gravenkasteel in Humbeek hun opwachting zullen maken, waren er al 20 bekend en worden er vandaag nog eens 50 bekendgemaakt. Voor de tien laatste - waaronder enkele grote - namen, is het nog wachten tot 18 juli.

Enkele ronkende namen uit de lijst: Len Faki, Sam Paganini, Âme, Anfisa Letyago, Mr.G live, Ida Engberg en Fideles. Daarnaast werden eerder ook al toppers als Keinemusik (&ME b2b Rampa b2b Adam Port), Pan-Pot, Monolink, Fjaak, Damian Lazarus, Stavroz, Recondite en Mind Against aangekondigd. De volledige line-up zal op 18 juli worden voorgesteld.

Voodoo Village zal voor het eerst dit jaar doorgaan over twee dagen en het festival zal niet minder dan zes stages huisvesten; elk met een eigen sfeer en muziekstijl. Het festivalterrein wordt ook uitgebreid, waardoor er plaats komt voor de nieuwe Techno stage. Deze zal worden gehost door de befaamde Gentse Kompass Club. Verspreid over het weekend programmeert de club er namen als Len Faki, Pan-Pot, Sam Paganini, Fjaak, Anfisa Letyago, Clara Cuvé en Ida Engberg.

Een ander nieuwigheidje is de Dome stage die op zaterdag in de bekwame handen wordt gegeven van radio-DJ Bibi Seck. Zij speelde vorig jaar op Voodoo Village en mag dit jaar al meteen haar eigen stage invullen. Op zaterdag zal de Dome dus worden omgedoopt tot Disco Seck en niemand minder dan Mr. G zal er een live set spelen.

Een van de populairste Voodoo Village stages - de ietwat verdoken bos-stage - wordt dan weer, net als vorig jaar, gehost door het internationaal gerenommeerde The Gardens of Babylon, die van de mysterieuze site met namen als Monolink, Damian Lazarus en Stavroz een magische plek zullen maken op zondag.

Enkele uitgelichte artiesten

Keinemusik (&ME b2b Rampa b2b Adam Port)
De drie artiesten spelen voor het eerst samen op een Belgisch festival als Keinemusik. Hun set zal niet minder dan 4 uur duren en zal zich op zaterdag in het Voodoo Village bos afspelen.

Monolink
Live elektronische muziek van het Berlijnse supertalent Steffen Linck.

Len Faki
Deze Turks-Duitse producer en labeleigenaar is een van de meest opvallende en meest gevraagde artiesten in de techno scene.

Anfisa Letyago
Deze nog jonge, erg getalenteerde en zo mogelijk nog charmantere Italiaanse is goed op weg om een van de absolute wereldsterren in de elektronische muziekindustrie te worden.

Mr.G live
Mr. G draait al zo'n 2 decennia mee en is wellicht de meest onderschatte artiest van zijn generatie. Echte muziekfans waarderen hem gelukkig wel. Zijn bijdrage aan de elektronische dansmuziek valt dan weer niet te onderschatten.

Belgische toppers

Stavroz
Het best bewaarde geheim van de Belgische muziekindustrie…

Bibi Seck
Bibi Seck is radio-DJ bij de openbare omroep en speelde vorig jaar voor het eerst op Voodoo Village. Dit jaar mag ze zelfs op zaterdag een stage hosten, die voor de gelegenheid zal worden omgedoopt tot Disco Seck.

Nico Morano
Zal voor de vijfde opeenvolgende editie spelen op Voodoo Village. Voor Nico is dit zowat een thuismatch geworden.
Share |