Bereid je mobieltje voor op de volgende party

Natuurlijk neem je graag je mobiele telefoon mee naar een feest. Ook daar wil je immers bereikbaar zijn, appjes naar je vrienden sturen en leuke foto's maken. Door een goede voorbereiding zorg je dat je zoveel mogelijk kunt genieten van de party en je smartphone. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

De databundel van je telefoon
Tijdens een spetterend feest is het erg leuk om tussendoor berichtjes te sturen naar je vriendinnen en vrienden. Die gave foto van een volle dansvloer en die toffe dj deel je immers graag meteen via Whatsapp of Instagram. Misschien bekijk je terwijl je bij de bar wacht op de drankjes een filmpje van andere feestgangers of check je regelmatig de laatste nieuwtjes op Facebook of Nu.nl. Als je slim bent maak je tijdens het feesten gebruik van gratis wifi, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Check dus voordat je op pad gaat of je databundel toereikend is. Schaal je bundel op met wat extra MB's als je tegen je limiet zit en voorkom onnodig hoge kosten.

Bereikbaar zijn op festivals
Het meenemen van je mobiel naar een feest is een must om bereikbaar te zijn. Mocht het nodig zijn, dan wil je jouw vrienden, je date of je familie snel kunnen bellen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld kwijtraken in de drukte of op weg naar het festival vertraging oplopen in het verkeer. Allerlei onverwachte situaties zijn mogelijk en dan is jouw smartphone de redder in nood. O wee als je dan ineens door het tegoed van je prepaid toestel heen bent. Je beltegoed opwaarderen is dus onontbeerlijk om te voorkomen dat alles in het honderd loopt. Dit goed regelen voordat je naar de party gaat, is het slimste. Dan hoef je niet in de stress te schieten tijdens elk telefoontje. Mocht je het toch vergeten zijn, dan kun je tegenwoordig gelukkig online snel een opwaardering kopen en activeren.

Powerbank meenemen
Een telefoon waarvan de accu leeg is. Dat is ook erg vervelend en het kan je plezier behoorlijk vergallen. Zeker als je doorgaat tot in de late uurtjes, is de kans groter dat de batterij van je mobiel uitgeput raakt. Bereid jezelf hierop voor door een oplader en een powerbank mee te nemen. De powerbank is de beste optie. Bij een oplader moet je namelijk je telefoon in het zicht houden of die op een veilige plek neerleggen. Een powerbank stop je samen met je mobieltje in je tas of broekzak. Gedurende het opladen van de accu kun je dus gewoon lekker losgaan op de dansvloer.

Bescherming van je smartphone
Een smartphone is een waardevol bezit. Hier wil je vast en zeker zo lang mogelijk mee doen. Voorkom diefstal en schade door je mobiele telefoon goed te beschermen. Stop je apparaat in een stevig beschermhoesje. Hiermee ga je krassen en andere beschadigingen tegen. Hoed je voor zakkenrollers door je mobiel goed op te bergen of in het zicht te houden. Maak gebruik van beveiligingsapps en alarmeer je provider als je de telefoon onverhoeds toch kwijtraakt.
Share |