Op de scooter naar een feestje

Er zitten veel voordelen aan de scooter als vervoermiddel. Als je naar een festival gaat in de buurt of je bijvoorbeeld tijdens ADE gemakkelijk tussen de verschillende feestlocaties wilt verplaatsen, is de scooter ideaal. Je kunt een elektrisch deelexemplaar pakken of je eigen scooter kopen als je van plan bent om deze vaak te gebruiken.

Voordelen van een eigen scooter
Een eigen scooter is wellicht betaalbaarder dan je denkt. Sinds de komst van de escooter zijn de prijzen voor benzine scooters gezakt. Ook elektrische exemplaren zijn goed betaalbaar. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van een e-bike of een merkfiets in het hogere prijssegment. Als je een scooter koopt hoef je niet te trappen en kun je gewoon zitten en gas geven. Dit is wel zo prettig als je de scooter voor wat langere afstanden gebruikt. Daarnaast kun je veel meer bagage meenemen dan op de fiets. Je kunt onder andere gebruik maken van een voordrager, achterdrager of topkoffer. Vergeleken met de auto kun je natuurlijk wat minder spullen meenemen, maar het is stukken makkelijker parkeren in de stad. Een scooterverzekering is vaak goedkoper dan een autoverzekering en ook betaal je geen wegenbelasting. Met een scooter ben jij snel op je bestemming, zeker als je gaat voor een bromscooter die 45km kan.

Deelscooter gebruiken
De elektrische deelscooter is in opkomst. In verschillende Nederlandse steden kun je hier tegen een kleine vergoeding per minuut gebruik van maken. Er zijn in Nederland drie aanbieders van elektrische deelscooters actief: Check, Felyx en GO Sharing. Om gebruik te maken van een elektrische deelscooter moet je jezelf registreren via de app. Er gelden enkele voorwaarden voor registratie: je hebt een geldig rijbewijs B of AM en hebt deze bij je. De minimale leeftijd is 18 jaar bij Check en Felyx. Bij GO Sharing is dit 16 jaar. Voor gebruik dien je de scooter te checken en schade of andere afwijkingen doorgeven. Bij alle aanbieders ben je standaard WA-verzekerd wanneer je gebruikmaakt van een deelscooter.

Openbaar vervoer of scooter?
Vaak is het handiger om gebruik te maken van een scooter dan het openbaar vervoer. Het nadeel is natuurlijk dat je niet te veel kunt drinken als je van plan bent om na het feestje of festival nog op de scooter te stappen. In dit geval kies je beter voor het openbaar vervoer. Een groot voordeel van de scooter ten opzichte van het OV is dat je direct op kunt stappen en tot aan jouw bestemming rijdt. Als je het openbaar vervoer pakt moet je vaak eerst naar de bus, tram, of trein toe lopen, of de fiets pakken om bij het startpunt te komen. Vervolgens moet je wachten tot je bus, tram, of trein gearriveerd is en stap je vaak niet direct voor de deur uit.
Share |