Festivalliefhebbers trekken zaterdag voor de tweede maal door Utrecht

Utrechtse organisatoren, podia, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties én bezoekers gaan zaterdag 11 september opnieuw de straat op. De boodschap: een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur. Het eerste protest bracht landelijk 70.000 mensen op de been, maar een toezegging van de politiek bleef uit. Deze maal breidt de protestmars in Utrecht uit van 8 naar 14 muziekwagens en wordt de roep om heropening nog groter gedragen.

Het geluid is diverser geworden nu ook de nachtcultuur en podia aansluiten en ook live bands zich laten horen. TivoliVredenburg, Best Kept Secret, WOO HAH!, Grasnapolsky, Club Maggy en Crazy Wonderland doe deze keer nieuw mee aan de mars. Voor de tweede maal zijn Central Park Festival, De Leuke, Down The Rabbit Hole, Festival STRAND, Geheime Liefde, HRFST, Into The Woods, Lief Festival, Smeerboel, Soenda, Sneeuwbal Festival, Wildeburg en hun bezoekers aanwezig.

Unmute Us is een demonstratie vóór en dóór de evenementenbranche en hun bezoekers, en dat zal zaterdag onmiskenbaar te zien zijn tijdens de protestmars. Organisatoren, DJ's, performers en sprekers zullen hier hun moment pakken om het gemis van de festivals uit te drukken in woorden én muziek middels mobiele trucks die meerijden in de protestmars. Inmiddels heeft het kabinet geen valide argumenten meer om heropening van de live sector te weigeren.

Landelijk doen 10 steden mee aan het protest. Voor alle info
unmute-us.­nl
Instagram
Facebook event
Share |