Samenwerking Draaimolen en De Pont museum wordt voortgezet middels intrigerende Transcending Bodies choreografie

Na een eerder geslaagde voorstelling pakken Draaimolen en museum De Pont de draad weer op van hun unieke samenwerking. Middels een bijzondere opvoering van dansgezelschap Transcending Bodies wordt hier op zondag 5 september vorm aan gegeven op het voorplein van het museum.

Vanuit een gedeelde interesse voor kunst en expressie besloten Draaimolen Festival en De Pont begin 2020 de creatieve krachten te bundelen. Geheel in de sfeer van het toonaangevende museum krijgt Draaimolen de mogelijkheid een aantal multidisciplinaire evenementen te organiseren met een focus op muziek en experiment. Op 5 september vindt het tweede evenement plaats rondom het kunstwerk Sky Mirror van befaamd kunstenaar Anish Kapoor. Beeldende kunst en dans zullen worden verweven middels een intrigerende choreografie van Transcending Bodies, onder leiding van choreograaf Hannah Zwaans.

Acht dansers trachten hierin een mystieke sfeer neer te zetten waarin het publiek langzaam en op transcendentale wijze wordt meegenomen. 'De reikwijdte van ons spirituele menszijn wordt hierin op de proef gesteld', aldus Zwaans, die tevens oprichter is van het dansgezelschap. Eveneens ligt er een sterke focus op de ritualistische mogelijkheden van het bewegend lichaam. Het zal een krachtige eerste kennismaking zijn met de recent samengestelde groep.

De dansopvoering is een preview van de choreografie die speciaal is gemaakt voor de openingsconcerten van This Is Not Draaimolen Festival op 8 en 9 september. Op deze avonden zal Transcending Bodies de volledige uitvoering presenteren als onderdeel van light-years, de multidisciplinaire show van befaamd componist en muzikant Caterina Barbieri en gastartiesten Bendik Giske, Lyra Pramuk en Nkisi.

Na een eerder succesvolle voorstelling bij De Pont, belooft de preview een bijzondere ervaring te worden. In maart 2020 organiseerde Draaimolen hier namelijk een indrukwekkende avond met een goed ontvangen drum-improvisatie van percussionist en componist Eli Keszler, inclusief een masterclass door de Amerikaanse artiest zelf. Draaimolen is verheugd ook in de toekomst diverse projecten te laten plaatsvinden van Draaimolen plaatsvinden tijdens de gratis te bezoeken donderdagavonden van het museum.

Maar eerst voert op zondag 5 september hedendaagse dans de boventoon. Transcending Bodies zal drie shows geven die om 11:00, 12:00 en 13:00 uur plaatsvinden bij het kunstwerk Sky Mirror op het plein voor museum De Pont. De voorstellingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Het museum is zondag natuurlijk open van 11:00 tot 17:00, maar bezoekers zijn (helaas) nog steeds verplicht hun museumbezoek van tevoren online te reserveren.
Share |